Nieuws
pagina header blanco
  Interview
 

 
Hillegom MontMartre 16 april 2022 

Op zaterdag 16 april 2022 wordt er een ontzettend leuk kijk- en doe kunstevenement georganiseerd in het centrum van Hillegom. Ruim 40 kunstenaars geven daar demonstraties of mini workshops in hun eigen disciplines. Natuurlijk is atelier ArtiChic daar ook aanwezig. Zij geeft demonstraties met Art Clay Silver en naast haar sieraden is nu ook haar glaskunst te bewonderen tijdens het evenement.


Zet 16 april dus in je agenda en kom naar het gezellige MontMartre in het centrum van Hillegom! 


Sluiting Art Clay Silvershop

Na ruim 12 jaar de Art Clay Silvershop te hebben gerund, is het nu weer tijd voor mij om mijn tijd en aandacht weer meer op de echt leuke kanten van mijn vak te richten: nl. de workshops en Master Classes. En tegenwoordig ben ik me ook aan het orienteren in de wondere wereld van het glasfusen.

De winkel nam zo veel van mijn tijd in beslag dat ik aan de leuke dingen bijna niet meer toe kwam. En omdat het door de Corona maatregelen even iets rustiger is/was geworden, had ik nu dan ook de tijd om daar eens rustig over na te denken en een beslissing te nemen over hoe wil ik nu verder.

Op dit moment ben ik nog druk bezig om de laatste fase (administratief) af te ronden, maar daarna komen er weer nieuwe data voor de workshops. Meld je dus aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

Hopelijk tot snel in het atelier!

Edith
31-01-2022Zaterdag 9 oktober 2021: Basis Workshop

Er staat weer een gezellige basis workshop zilverklei gepland op zaterdag 9 oktober. Er zijn nog een paar plekjes vrij!
Voor meer informatie en om te boeken: klik hier!

26-09-2021


Wij mogen weer workshops geven!

Het is een tijd stil geweest ivm de Corona, maar gelukkig mogen wij weer workshops geven!
24-09-2021


Vakantie sluiting

Wij zijn gesloten ivm vakantie t/m 13 september 2020.


Nieuws       

28-05-2020
Workshops zijn weer te boeken via onze site.

Maar natuurlijk wel met de "nieuwe" maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Lees hier meer over de maatregelen die wij hebben genomen in de strijd tegen het Coronavirus.


24-03-2020
Corona Virus


In verband met de uitbraak van het Corona virus zijn wij helaas genoodzaakt alle workshopts te annuleren tot 1 juni 2020.

Ons atelier is natuurlijk wel ruim, maar door de intensieve begeleiding die u krijgt tijdens de workshop is het voor ons onmogelijk om op 1,5 meter afstand van u te blijven.
Dus voor zowel uw als onze eigen veiligheid hebben wij de workshop geannuleerd en wij hopen hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan de terugdringing van het corona virus.

Onze webwinkel blijft wel gewoon open en wij zorgen ervoor dat alle hygiene maatregelen in acht worden genomen tijdens het klaarmaken van de bestellingen. Het is helaas op dit moment niet mogelijk om uw bestelling zelf af te komen halen. Alle bestellingen worden per post verstuurd.

Blijf gezond en hopelijk tot in de zomer voor een nieuwe workshop!
 

Silver Quilling
Wellicht heeft u wel eens gehoord van Paper Quilling. Met fijne strookjes papier kunt u de mooiste figuren maken. Maar wist u dat u deze techniek ook met Zilver kunt doen? Namelijk Silver Quilling.

Met fijne strookjes zilverpapier (geen aluminiumfolie, maar echt 999 zilver) kunt u de prachtigste sieraden ontwerpen.

In september 2016 heb ik de supplement opleiding Silver Quilling gevolgd. Weer een mooie aanvulling voor het workshop aanbod.

Momenteel zijn we nog bezig om een workshop hiervoor te ontwikkelen zodat het mogelijk wordt om in een dag een prachtig sieraad te maken met deze techniek.
 


Turn Turn Turn

Schitterende dubbele ringen waarbij de buitenste ring om de binnenste ring heen draait. Ze worden ook wel stress ringen genoemd, maar ik noem ze anti- stress ringen.
 

Ze zijn erg leuk om te maken en schitterend om te dragen. En je kunt de ring helemaal persoonlijk maken met een tekst erin of erop! 
De workshop duurt ongeveer 6 uur. Prijs € 125,- inclusief 15 gram zilverklei en 5 gram zilverklei spuitpasta.


Stoere Sliders

Eens een keertje iets anders maken dan een ring of een hanger? Denk dan eens aan dit schitterende schuifarmbanden systeem!
 
Een mooie kwaliteit Italiaans leren armband* wordt helemaal compleet met zelfgemaakte zilveren sliders.  De sliders zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten en ze zijn daarnaast ook erg leuk aan een ketting te dragen.
 
De workshop duurt ongeveer 3 uur en kost € 55,- inclusief de leren armband.
Dit is ook een ontzettend leuke workshop om te doen als vriendinnen- of bedrijfsuitje!
 


Kumihimo

Op 6 juli heb ik de supplement opleiding Kumihimo gevolgd. Het was een ontzettend gezellige en leerzame dag.

Kumihimo   =   Vlechten met zilver
 
Kumihimo is een meer dan 1000 jaar oude Japanse vlechtkunst. Het woord kumi betekent vlechten en het woord himo betekent koord. Door middel van deze vlechtkunst kun je dus prachtige koorden vlechten.
 
Niet alleen met draad of koord, maar ook met fijnzilverdraad. Hierdoor is het mogelijk een fantastische zilveren armband te vlechten. De basistechniek is vrij eenvoudig. Maar er kunnen decoratieve patronen mee gemaakt worden.
 
Bij ons kunt u leren hoe met behulp van een kumihimo schijf het zilver vlecht. De gevlochten band kan op zichzelf gebruikt worden of in combinatie met een ander Art Clay Silver sieraad, bijvoorbeeld een hanger.

Wilt u deze techniek ook leren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. edith@artichic.nl
  
 


Open Dag! zaterdag 19 april tussen 10.00 en 16.00 uur
 

Het nieuwe atelier is klaar en dat willen wij graag met u vieren! Daarom nodigen wij u van harte uit voor onze open dag op zaterdag 19 april aanstaande.
 
Onder het genot van een drankje kunt u het nieuwe atelier bekijken, informatie krijgen over de nieuwste workshops en natuurlijk even gezellig bijkletsen! En om de opening van ons nieuwe atelier te vieren ontvangt iedere bezoeker een cadeaubon t.w.v. 10% korting op een workshop naar keuze.
 
Graag tot de 19e!
 


ACS Instructeurs vallen in de prijzen bij de 13th Silver Accessories Contest
 

Op 11 juli 2013 heeft in het National Art Centre in Tokyo de nominatie plaatsgevonden van de inzendingen in de 2-jaarlijks terugkerende Silver Accessories Contest. Dit jaren waren de thema's "Beginning" en "Open Theme".  Op 12 juli vond de jurerin van de diverse genomineerden plaats.
 
Uit ons netwerk van de Benelux hebben 5 Nederlandse en 2 Belgische instructeurs werk ingezonden, waaronder ikzelf. Wij zijn allemaal door de nominatieronde gekomen en hebben de "Award for Selected Work" ontvangen. 
 
 
Na de beoordeling door de jury waren de winnende stukken tentoongesteld op de expositie
 "Silver Accessories Contest" van 2 oktober t/m 6 oktober 2013 in het National Art Centre -
 Tokyo Japan.
 
 Op 9 november heb ik mijn sieraad terug ontvangen en ik ben supertrots dat ik het een
 ereplaats in mijn vitrinekast heb gegeven. 9 november 2013 

 

 
New Mokume Gane
 

New Mokume Gane is een totaal nieuwe methode om Art Clay Silver en Koper samen te voegen.
 
Mokume Gane is een techniek die al honderden jaren oud is en werd voor het eerst gebruikt in Japan, voor het smeden van zwaarden fittingen. Mokume betekend hout patroon, en Gane een metaal legering van verschillende metalen, in dit geval zilver en koper.
 
Het vergt veel oefening en tijd om het te doen zoals de oude meesters het deden, daarom heeft Aida (producent van Art Clay in Japan) een nieuwe manier ontwikkeld die het ons makkelijker maakt om gebruik te maken van deze mooie techniek en daarmee schitterende unieke sieraden te maken.
 
Deze opleiding is uniek in Europa en biedt nieuwe mogelijkheden om zilver en koper samen te verwerken in een sieraad. Er worden maar een beperkt aantal opleidingen gegeven en alleen instructeurs met niveau 2 worden toegelaten tot deze opleiding. Tijdens de opleiding worden zes verschillende technieken geleerd.
 
ArtiChic heeft deze opleiding gevolgd. De examenstukken zijn ingezonden en worden momenteel beoordeeld door Japan. Zodra we weten dat we zijn geslaagd komen we met een nieuwe workshop zodat u ook schitterende sieraden kunt maken met deze techniek!
 


Cursus zilverklei 6 lessen vanaf woensdagavond 24 oktober
 
Tijdens deze De zilverklei cursus is zowel bedoeld voor degenen die al eens een workshop hebben gevolgd als voor hen die nooit eerder met zilverklei hebben gewerkt. Het vormt een prima basis om in de toekomst zelf zilveren sieraden te maken. We werken in groepjes van maximaal 6 cursisten.
 
Tijdens 6 lessen van 2,5 uur maak je kennis met het materiaal en de vele mogelijkheden. Je werkt met zilverklei, zilverpasta en spuitpasta. Tijdens de lessen krijg je tevens uitleg over het gebruik van de gereedschappen, hoe je thuis het zilver kunt afbakken, het polijsten, het maken van mallen en patineren. Daarnaast krijg je een beeld van de vele combinatiemogelijkheden met andere materialen, zoals porselein, het gebruik van hars, glas en polymeerklei.
 
Download hier onze Nieuwsbrieven
Nieuwsarchief