Even voorstellen
pagina header blanco

Even voorstellen

Mijn naam is Edith van Leeuwen-Wagenveld (1970). Ik woon samen met mijn man en onze dieren aan de rand van Hillegom met een schitterend uitzicht over de bollenvelden. In 2008 heb ik Atelier ArtiChic opgericht. De naam is een combinatie van twee van mijn passies: Kunst (Art) en Chico, onze hond.
 

In 2002 ben in begonnen met boetseren. In eerste instantie als hobby naast mijn werk als directiesecretaresse, maar al snel kreeg ik enkele opdrachten. Mijn grootste inspiratiebron voor de beelden is het vrouwelijk lichaam. In 2007 kwam ik in aanraking met Zilverklei, dit is in feite boetseren in het klein. En ik was gelijk enthousiast. Na het volgen van een workshop heb ik een starterspakket gekocht en ben thuis gaan experimenteren.
 

Mijn enthousiasme voor dit product werd steeds groter en in 2008 heb ik dan ook de knoop doorgehakt, ik heb mijn baan als directiesecretaresse opgegeven en ben de instructeursopleiding Art Clay Silver gaan volgen. Eind 2008 en begin 2009 heb ik zowel de opleiding Art Clay Silver Instructeur Niveau I en Niveau II gevolgd. En alle twee met zeer veel succes afgerond.
 

Nu geef ik met veel plezier verschillende workshops Art Clay Silver. Daarnaast volg ik zelf ook regelmatig trainingen en opleidingen om nieuwe technieken te leren, die ik vervolgens mijn cursisten weer kan leren. Ondertussen beheers ik de volgende technieken: Art Clay Silver gecombineerd met glas, UV Resin (gel met een kleurtje) en goudpasta en -folie, het verwerken van (half) edelstenen met een zilveren zetting, het maken van magneetsloten en het maken van holle kralen, brons- en koperklei eventueel gecombineerd met Art Clay Silver, en het beschilderen of verwerken van porselein in of met Art Clay Silver. En tot slot de New Mokume Gane techniek, een techniek waarin zilver en koper samen wordt verwerkt tot 1 sieraad.
 

In aanvulling op Atelier ArtiChic ben ik in maart 2010 de "Art Clay Silvershop" gestart, een webwinkel met de verkoop van Art Clay Silver producten. Ook ben ik freelance docente "Art Clay Silver" bij de Volksuniversiteit in Lisse.
 

Mijn andere grote passie is dieren. Mijn activiteiten op het creatieve vlak wissel ik dan ook af met de zorg voor onze dieren. Er is niet heerlijkers dan na een drukke dag even het weiland in te lopen met onze hond om de Alpaca's te knuffelen.
 

Ik ben een zeer gelukkig mens dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Het grootste plezier heb ik in het enthousiasme van mijn cursisten. Er is niets leukers dan mensen te leren werken met Art Clay Silver en dat ze aan het einde van een workshop trots naar huis gaan met een zelf gemaakt zilveren sieraad.
 
Edith van Leeuwen