Garantie en Reparatie - Atelier ArtiChic
pagina header blanco

Garantie & Reparatie


Garantie

 • Op zilveren sieraden zit 6 maanden garantie vanaf de datum waarop het sieraad is aangeschaft of vanaf de datum waarop het sieraad voor u is gemaakt.

 • Op zilveren sieraden met een gouden vergulding zit 3 maanden garantie vanaf de datum waarop het sieraad is aangeschaft. De vergulde laag is een dunne laag van een micron 14 karaats goud, deze zal daarom met de tijd en door gebruik slijten. Onder deze laag zit echt zilver, u behoudt dus altijd uw zilveren sieraad. Deze garantie dekt daarom alleen materiaal- en productiefouten.

   

  Buiten de garantie valt:

  - Breuk (tenzij het een aantoonbare productiefout is).

  - Beschadiging door normale slijtage, onjuist gebruik of verkeerde behandeling.

  - Verkleuring door het gebruik van water, parfum, zeep, lotion of haarlak.

  - Verkleuring door een hoge zuurgraad van de huid.

  - Bewerking door een andere partij dan Atelier ArtiChic (bijvoorbeeld voor het op maat maken van een ring).  Houdt u er rekening mee dat onze sieraden voornamelijk worden gemaakt van Art Clay Silver. Dit houdt in dat uw sieraad een zilvergehalte heeft van 99%, dus "fijn zilver". Hiervoor geldt dat hoe hoger het percentage zilver in uw sieraad, hoe minder ander materiaal er in het zilver is verwerkt. Sterling zilver heeft een zilverpercentage van 92,5% zilver. Het overige materiaal in Sterling zilver is koper. Door het koper is een sterling zilveren sieraad sterker dan een "fijn zilveren" sieraad.

  Om lang te kunnen genieten van uw sieraad, is het belangrijk zorgvuldig met uw sieraad om te gaan. Onze sieraden worden zorgvuldig gemaakt van mooie materialen, maar het blijft een fijn zilveren sieraad. Wees er dus altijd voorzichtig mee.  

  Belangrijke tips voor het juiste onderhoud van en gebruiksregels voor uw sieraden:

 • Bescherm uw sieraad tegen krassen en butsen.

 • Vermijd het contact tussen uw sieraad en harde oppervlakken. Doe het niet aan boven een harde vloer.

 • Doe het sieraad af voordat u gaat sporten, huishoudelijk of ander ruw werk gaat doen en wanneer u gaat slapen of douchen.

 • Vermijd het contact tussen het sieraad en chemische middelen zoals parfum, schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in zwembaden.

 • Vermijd het contact tussen uw parels en cosmetica. Hun mooie glans en kleur kunnen worden beschadigd door contact met make-up, haarlak en parfum.

 • Maak uw sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.

 • Gebruik alleen lauw warm water, zonder chemische toevoegingen.

 • Het kan zijn dat parels en zilver verkleuren door normaal gebruik.

 • ArtiChic is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het dragen van de sieraden of door verkeerd of oneigenlijk gebruik

Houdt u zich niet aan de bovenstaande regels, dan vervalt uw garantie.Reparatie

Heeft u thuis een zilverklei sieraad gemaakt en is uw sieraad tijdens het afbakken of dragen (gedeeltelijk) kapot gegaan? Dan kan ik het voor u repareren.

De prijs hiervoor is afhankelijk van de reparatie of aanpassing. Neemt u contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken?

Natuurlijk doen wij ons best om uw sieraad zo goed mogelijk te repareren, maar op reparaties wordt geen garantie gegeven.