Wat is Zilverklei
pagina header blanco

Wat is Zilverklei / Art Clay Silver

Met metaalklei maak je in een handomdraai tal van bijzondere sieraden - zoals oorbellen, ringen en armbanden - zonder dat je daarvoor een opleiding als zilversmid genoten moet hebben.

De mogelijkheden met metaalklei zijn onbeperkt, bijna alle denkbare vormen kun je ermee maken, gladde en strakke sieraden of sierlijke bewerkelijke sieraden eventueel in combinatie met glas, decoraties of stenen.


Zilverklei

Zilverklei is in het begin van de jaren negentig ontwikkeld in Japan. Het is een recycleproduct van edele metalen uit de foto- en filmindustrie.

Het ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Bij verhitting verbrandt het bindmiddel, verdampt het water en smelt het zilverpoeder samen tot één geheel. Het eindresultaat is een sieraad van 99,9% zilver.

 

Puur

Art Clay Silver is 99,9% zilver in tegenstelling tot het "gewoon", 925, of sterling zilver. 925 zilver is een legering met andere metalen en wat harder; maar het heeft als nadeel dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op de toegevoegde metalen. Bij Art Clay Silver zijn geen andere metalen toegevoegd, waardoor de kans op allergische reacties is verkleind.

 

Veilig

Alle Art Clay Silver producten zijn veilig en niet giftig.

 

In 5 stappen uw persoonlijke sieraad. 

In 5 eenvoudige stappen creeert u een persoonlijke en uniek zilveren sieraad: Ontwerp 


 Ontwerp en boetseer uw sieraad. Hou hierbij wel rekening met de krimp van het product, dit bedraagt ongeveer 10%. Zeker bij het maken van ringen is dit natuurlijk van groot belang. Drogen    
 Als uw ontwerp klaar is dan moet het goed worden gedroogd. Indien het ontwerp niet goed droog is dan kan het uit elkaar spatten tijdens het verhitten. Om zeker te weten dat het werkstuk goed droog is, kunt u de spiegeltest doen. Leg het warme werkstuk op een spiegel voor een paar tellen. Wanneer er geen condens zichtbaar is op de spiegel als u het werkstuk optilt, is het goed droog. Bijwerken
 Het gedroogde sieraad is na het fohnen hard geworden, maar nog wel breekbaar. U kunt oneffenheden bijwerken met Art Clay Silver pasta. Droog het werkstuk weer na het opbrengen van de pasta. Vervolgens kunt u het werkstuk glad schuren met de schuurdoekjes. En in deze fase kunt u ook patronen of lijnen in het sieraad vijlen of krassen.
 Verhitten
 Als het sieraad helemaal netjes is afgewerkt en alle oneffenheden zijn bijgewerkt, dan is het werkstuk klaar om te verhitten. Art Clay Silver kan op drie manieren worden verhit: 1 op het gasfornuis, 2 met een gasbrander of 3 met een speciale klei-oven. Maar aan het verhitten met een gasbrander of op het gasfornuis zitten wel beperkingen. Dus lees wel eerst de verhittingsinstructies goed. Polijsten
 Nadat het sieraad is "gebakken" kan het gepolijst worden. Eerst verwijdert u de witte laag met een polijstborstel. Wil je het sieraad mat houden, dan laat je het hierbij. Voor een hoogglans finish kunt u de schuurdoeken en de polijstnaald gebruiken. En als laatste poets u het sieraad met polijstpasta.


 

Kortom een fantastisch product waarmee iedereen op eenvoudige wijze zelf zilveren sieraden kan maken.