Interview - Atelier ArtiChic
pagina header blanco
Interview door
HighTea Vriendinnen
.


VIJF VRAGEN AAN….

Wat doe je als je niet kunt kiezen uit twee foto’s?

Je kiest ze allebei!

Deze Art Clay Silver instructrice/kunstenares vertelt graag wat haar ...naast het geven van workshops nog meer bezig houd…
Naam: Edith van Leeuwen
Leeftijd: 46
Functie: Art Clay Silver instructrice en eigenares ArtiChic
1 Eerst een makkelijke vraag; zoet of hartig?
- Wat een grappige vraag! Hartig! Ik ben echt gek op alles wat hartig is, worst, kaas, chips, ik lust het allemaal. Ik zou ook het liefst tijdens een verjaardag de ronde met de taart overslaan en gelijk aan de bitterballen beginnen! Ik kan ook best lekker koken, maar één keer in het jaar sloof ik me echt uit. Dan komen er vrienden eten en dan maak ik tapas. Dan sta ik wel twee dagen lang in de keuken om alles in goede banen te leiden en het is altijd een groot succes! Uit eten gaan doen we ook graag en dan in het bijzonder sushi eten! Ik ben op zich niet zo kieskeurig wat betreft uit eten gaan, ik lust alles, maar ik moet niet het gevoel hebben dat ik het thuis beter kan maken, dan zie je me echt geen tweede keer terug!

2 Wat vind jij het mooiste plekje in Nederland?
-Zo, dat is nog best een moeilijke vraag. Ik vind zoveel plekjes mooi in Nederland, maar ik denk dat ik dan toch wel mijn eigen huis kies. We wonen hier nu sinds 2009 onderaan de dijk en voor mij is dit het mooiste plekje van Nederland! Ik kan hier mijn Alpacas kwijt, heb een prachtige workshopruimte en een heerlijke buitenplaats om te vertoeven. Maar als ik dan toch nog een ander plekje moet benoemen, dan zijn het de Nieuwkoopse Plassen. In de zomer vind je ons op een vroege zondagochtend daar vaak met de kano op het water. De zonsopgang is fantastisch om mee te maken en al helemaal vanuit je kano op het water. Het is dan nog zo stil en je hoort de wereld wakker worden, erg bijzonder! Ik voel me dan echt een gezegend mens!

3 Wat is je favoriete vakantiebestemming?
-Namibië! We zijn daar een aantal keer op safari geweest. Gewapend met mijn camera gaan we op ontdekkingsreis en dat is echt mijn passie! Het is zo mooi om de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien, zoals het hoort! Mijn meest bijzondere ervaring gebeurde gelijk al de eerste dag van de safari: we zagen vanuit de auto een cheeta zich klaarmaken voor de aanval op een antilope. Snel pakte ik mijn camera en begon ik foto’s te maken! Op het moment dat ze voorbij de auto rende viel ik van mijn stoel om haar te volgen met de camera. Zodra ze haar prooi te pakken had en gedood, liep ze er weer van weg. Wij dachten nog ‘waarom laat ze haar prooi liggen?’, maar al gauw kwamen er drie welpjes tevoorschijn uit het hoge gras en gezamenlijk deden ze zich tegoed aan de vangst. In het reservaat zeiden ze dat het erg bijzonder was om dit moment te hebben mogen meemaken, want in de dertig jaar dat ze daar werkten, hadden ze dat nog nooit van dichtbij gezien. De rest van de safari gebeurde er ook niets meer, ik heb echt heel veel geluk gehad dat te mogen meemaken.

4 Noem iets waar je trots op bent
-Jeetje, heb je het nu over mijn werk of in het algemeen? Ik ben erg trots op alles wat ik heb neergezet. Ik ben begonnen met niets en heb nu een eigen workshopruimte, diploma’s en een goed lopend bedrijf. Mensen kunnen bij mij hun ArtClaySilver instructrice diploma halen en dat kan maar op drie verschillende plekken in Nederland. Daar ben ik echt mega trots op! En wat betreft mijn werk, ik ben echt trots op mijn kunstwerk ‘De Man met de Edele Delen’. De opdracht was om de naakte man die model stond in granito na te maken. Je mocht het je eigen invulling geven, abstract, levensecht, minimalistisch. Uiteindelijk heb ik een prachtig minimalistisch kunstwerk gemaakt, gebaseerd op het mannelijk model, waarbij ik de edele delen van zilver heb gemaakt. Met recht dus de man met de edele delen! Op beurzen is het ook een geliefd object en men noemt het ook wel ‘De man met de fluit’. Het is niet te koop ;-)

5 Waar droom je nog van?
-Wauw! Ik voel me zo’n bevoorrecht mens en ik heb eigenlijk alles wat mijn hartje begeert! Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en zeg nou zelf, dat is toch het mooiste wat er is? Stiekem droom ik er nog van om het land aan de andere kant van het huis erbij te kopen, zodat ik nog meer alpaca’s kan nemen. Je kunt nooit genoeg alpaca’s hebben haha, ze zijn zo lief en grappig! Maar dat landje zal nooit verkocht worden en is ook veel te duur, dus dat zal altijd bij dromen blijven… :-)
———
Ben je benieuwd naar de workshops die Edith van Leeuwen geeft en wil je een inkijkje in haar atelier?
Klik hier voor meer informatie over de workshops en een impressie van het atelier.